AntalyaGündemMagazin

TARIM MUHABİRLİĞİ EĞİTİMİ BAŞLADI

Spread the love

Antalya Ticaret Borsası (ATB) ile Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen Tarım Muhabirliği Eğitimi 12 Ocak Perşembe günü başladı. İlk dersi, tarım gazeteciliğinin usta ismi Ali Ekber Yıldırım’ın verdiği eğitimde gazeteci ve gazeteci adayları eğitim alarak bilgilendirildi.

Antalya Ticaret Borsası’nda 1 ay boyunca gerçekleştirilecek olan eğitimde Türkiye’nin en başarılı Tarım yazarı ve habercisi Ali Ekber Yıldırım basın mensuplarına tarım sektöründe yaşadığı tecrübeleri, tarım haberciliğinin önemini ve tarım haberlerine ulaşma kaynakları hakkında bilgiler verdi.

TARIMDA İTİBAR ZEDELENMESİNİN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ

Antalya’da gazeteci ve gazeteci adaylarının alan muhabirliği olarak tarım muhabirliğine yönlendirilmesi, tarım haberciliğinin doğru dille kamuoyuna aktarılması amaçlanan programda konuşan Antalya Ticaret Borsası ve Antalya Tarım Konseyi Başkanı Ali Çandır “Son yıllarda pandemiden sonra en çok konuşulan konuların arasında tarım yer aldı. Bizim derdimiz özellikle 80’li yıllardan sonra hızlanan tarımın itibarının zedelenmesinin önüne geçebileceğimiz doğru bilgi ve verilerle hem üreticiye hem de tüketiciye doğru iletişimi sağlayabileceğimiz bir mekanizma oluşturmak. Haber yaparken bazen bir reyting veya okuma karşılığının dışında bıraktığı bazı tahribatlarda olabiliyor. Buradaki yaşadığımız en büyük tahribat tarımın itibarının zedelenmesiydi. Bu çalışmada umuyorum ki duayenlerimizin eğitim sürecinde arkadaşlarımıza doğru veriyle ve bilgiyle bunun önüne geçeceğiz. Tarımsal üretimin gelişmesine hem bölgemiz adına hem de uluslararası alanda daha iyi ifade edeceğimizi düşünüyorum. Bu uğurda destekleri için Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ne teşekkür ederim. Eğitimlerimizin yararlı olmasını diliyorum. Bizim kısa vadede tarımsal bir ilerlemeyle ülkenin ekonomisine katkı sağlayacağımız çok açık. O yüzden herkesi tarımda pozitif ayrımcılık yapmaya davet ediyorum” dedi. 

İKİNCİ DERS TV’DE TARIM YAYINCILIĞI

Eğitimde ilk dersini veren duayen Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım’dan sonra ikinci dersin konuğu ise Galip Umut Özdil olacak. Özdil, basın mensuplarına Televizyon ve dijital medyada tarım yayıncılığı hakkında bilgi verecek. BUSE YEŞİL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir