AntalyaGündemMagazin

Tadım ustalarının lezzet yolculuğu

Spread the love

Chaine des Rotisseurs Antalya üyeleri, Antalya’nın lezzet duraklarından Turgay Et&Ateş Restaurant’da buluştu

Mutfak Sanatları, Şarap ve Yüksek Kaliteli yemeklerin hazırlanış ve sunumu ile ilgilenen profesyonellerin oluşturduğu Paris merkezli Uluslararası Gastronomi Topluluğu Chaine des Rotisseurs Derneği’nin Antalya üyeleri, Antalya’nın lezzet duraklarından Turgay Et&Ateş Restaurant’da buluştu.

Gastronomi Sanatı ve Sunumunun gelişmesini amaçlayan derneğin Antalya yöneticileri, üyeleri ve misafirlerinin katıldığı yemek öncesi bir kokteyl verildi. Kokteyl sonunda dernek üyesi lezzet ustaları Antalya gastronomisine önemli katkıları bulunan Turgay Et&Ateş Restaurant mutfak ekibi tarafından hazırlanan ve titiz bir görsellikle sunulan lezzetli yemek ve bu yemeklerle eşleştirilen şarapların tadına baktı.

Tadım ustalarının beğenisine sunulan Istakoz Çorbası, Steak Tartare Carpaccio, Dana Asado, Kuzu Küşleme, Karlama ve Çikolata Sufle tam not alırken, bu lezzetlerin hazırlığı ve sunumunu gerçekleştiren Turgay Et&Ateş mutfak ve servis ekibi büyük alkış aldı.

Chaine des Rotisseurs Derneği Antalya Başkanı M. Nihat Tümkaya gecede yaptığı konuşmada, Turgay Et&Ateş Restaurant kurucu ortağı Turgay Gülel’e, Turgay Et &Ateş Restaurant’ın yer aldığı 242 Otel’in sahipleri Cem Gündeşlioğlu ve Ahmet Çeliktürk’e, Chaine yemeğine yaptıkları ev sahipliği ve Antalya Gastronomisine katkıları nedeniyle Chaine des Rotisseurs Antalya yönetimi adına teşekkür etti.

Gecede ayrıca, Mutfak Executive Şefler, Halil Ekin, Hasancan Gülel, Ali Öztürk ve Tufan Uygun’a tasarlayıp hazırladıkları lezzetli yemekler nedeniyle, yemekleri sırasına göre görsel bir sunumla masalara ulaştıran Yiyecek ve İçecek Müdürü Mehmet Ayvacı, Restaurant Müdürü Ömer Güneş ve servis ekibine yemeğin anısına teşekkür plaketleri sunuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir