AntalyaEkonomiGündemMagazin

İşletmeler gelen faturalara ve artan kiralardan yakınıyor Artan maliyetler istihdamı tehdit ediyor

Spread the love

İşletmeler gelen faturalara ve artan kiralardan yakınıyor Artan maliyetler istihdamı tehdit ediyor

Restoran ve kafe işletmelerinin son günlerde gelen elektrik faturalarına artık dayanma gücü kalmadığını belirten Mevlanapetrol Group Yönetim Kurulu Üyesi ve ATSO 37. Grup Komite Başkan Yardımcısı Salih Yılmaz, yaşanan bu durumun sektörü çok zorladığını söyledi.

ANTALYA’DA faaliyet gösteren hizmet sektörünün temsilcileri son günlerde işletmelerine düzenlenen yüksek miktarlardaki elektrik faturalarına olan tepkilerini her platformda dile getirmeye devam ediyor. Mevlanapetrol Group Yönetim Kurulu Üyesi ve ATSO 37. Grup Komite Başkan Yardımcısı Salih Yılmaz, yaşanan bu durumun sektörü çok zorladığını ifade etti. Yılmaz, AVM’lerde bulunan işletmelerin ayrıca artan kiralarla mücadele ettiğini de hatırlatarak, “Gelen elektrik faturalarının tutarları ödediğimiz kira bedellerini bile geçti. Son günlerde zaten müşteri sayısında düşüş yaşanıyor. Üstüne bir de gıda ile içecek maliyetlerinde artış var. Ücret artışlarıyla da üst üste hesaplandığında neredeyse dayanacak gücümüz kalmadı” dedi.

İŞLETMELER ZOR DURUMDA

Bir çözüm üretilmez ve işletmeler lehine yeni düzenlemeler yapılamaması halinde zor günler yaşanacağını belirten Salih Yılmaz, “Pek çok ürünümüzde fiyat artışına gitmek zorunda kalıyoruz. Bu durum karşısında bizlerde müşterilerimizi kaybetmek istemiyoruz ancak, artan maliyetler karşısında tüm hesaplamalarımıza karşın işin içinden çıkamıyoruz. AVM’lerde bulunan işletmelerimize yansıyan kira artışları da cabası. Dört bir koldan sarılmış durumdayız. Ülkemize güveniyor ve yatırım yaparak istihdam sağlıyoruz. Buna rağmen bu maliyetler ile işletmelerin ayakta durması çok zor görünüyor. Ülkemiz kazansın diye çalışıyoruz ancak böyle giderse personelimiz azalacak, ekonomiye olan katkımız ortadan kalkacak. Dilerim yakın zamanda yeni yöntemlerle işletmelere destek olunur. Aksi taktirde kaybeden aslında ülkemiz olacak” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir