AntalyaGündemSpor

Tanju Çolak, Gençlere Sahip Çıkıyor

Spread the love

 

Tanju Çolak Futbol Akademisi ‘nin  Antalya Side’de 1-7 Haziran 2021 tarihleri arasında düzenlediği Uluslararası Futbol Eğitim Kampı (UFEK) Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden yetenekli gençleri bir araya getirdi.

Avusturya Almanya –Fransa- Gambia- Fildişi Sahili  ve yurtiçinden 17-21 arası genç futbolcu adayları Side Star Resort Otel’de 1-7 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Futbol Eğitim Kampına katıldı.

Uluslararası Futbol Eğitim Kampının geleneksel hale geleceğini ve yılda 3-4 kez aynı kampı düzenleyerek futbola gönül vermiş ve keşfedilmeyi bekleyen gençleri Türkiye’de ki büyük futbol kulüplerinin alt yapı sorumlularının izlemesi ve  keşfetmesini sağlamak amacıyla düzenlenen kampın ilkine gösterilen ilgiden memnun olduğunu  söyleyen Tanju Çolak “ Bu kampın ilkinde yaklaşık 30 futbola gönül vermiş gençlerimiz katıldı. Aslında sayı daha fazlaydı ancak, ülkelerinde yaşanan pandemi ve dönüşteki karantina süreci için bir çok kişi bir sonra ki kamp dönemi için erteleme yaptı. Bizim burada hedefimiz, 17-21 yaş arasında yurt dışı veya yurt içinde yaşayan gençlerimizi futbol kulüpleri ile  buluşturarak kendilerine Türk futbolunun kapılarını açmak” dedi.

1-7 Haziran tarihleri arasında sık sık antrenman yapan genç futbolcu adayları, Tanju Çolak, Yücel Çolak ve Hüseyin Ürküten tarafından futbol eğitimi de aldı. 

ÜNLÜ İSİMLER TAKİP ETTİ.

Türk Futbolunun ünlü isimlerinden Metin Yıldız, Antalya sporun efsane foutbolcusu Adnan Gülek, Beşiktaş Sopr Kulübünden  Saffet işler ve Ali Çebi, Fransa’dan lille takımı Temsilcisi  Ali Bektaş’ın  yanı sıra Antalya spor, Adana Demirspor, Adana spor, Trabzonspor,  Samsunspor  altyapı sukuad ekipleri antrenman ve yapılan maçları izledi.

EĞİTİM DE ALDILAR

Tanju Çolak Futbol Akademisi Uluslararası Futbol Eğitim Kampı (UFEK) kampında genç futbolcular ile yakından ilgilenen Yücel Çolak, burada düzenlenen futbol kapının diğer kamplardan farkının, ayrıca verdikleri futbol eğitimi olduğunun da altını çizdi. Ayrıca gün içerisinde yapılan antrenman ve maçları kayıt altına alarak akşam maçlar hep birlikte izlenip yapılan hatalar ve performanslar değerlendiriliyor  dedi.

GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇMAK HEDEFİMİZ

Bu tür kampların hedefinin, futbola gönül vermiş yetenekli futbolcuların önünü açmak ve kıyı köşeye sıkışmış yetenekleri keşfederek Türk futboluna  kazandırmak olduğunu da belirten Türk futbolunun efsane futbolcusu Tanju Çolak, Türkiye’de yaşayan gençlerinde bu kamplara katılabileceğini ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir