AntalyaGündemPolitika

MEMLEKET PARTİSİ ANTALYA İL BAŞKANLIĞINDAN KINAMA

Spread the love

Çok kıymetli basın mensupları, değerli Antalyalılar

Öncelikle ülkemizin sınırlarını, açık kapı politikalarıyla kevgire çevirenler yüzünden 5 gün önce İstanbul Taksim’de yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden 6  vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Ülkemize geçmiş olsun dilerken, bu tür alçak saldırıların bir daha yaşanmamasını umuyoruz.

10 Kasım günü ebediyete intikalinin 84. Yılında kendisini büyük bir özlemle andığımız Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün buradaki anıtına bir hafta içerisinde 2 defa menfur saldırı düzenlenmiştir. Ülkemizin kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına yapılan çirkin saldırıları büyük bir üzüntü ve öfkeyle öğrenmiş bulunmaktayız. Bu hain saldırıyı lanetlemek üzere bugün buradayız.

Atatürk bu ülkenin kalbidir, yüreğidir ve hepimizin ortak değeridir. Ulu önderimiz aklımızda, yüreğimizde ve ruhumuzda ebediyen yaşayacaktır. Yapılan tüm alçak provokasyonlar, çirkinlikler ve saygısızlıklar tarihin karanlık sayfalarında yerini alacaktır. Atamızın aziz hatırasına yapılan bu çirkin saldırıyı lanetliyoruz.

Eline çekiç alarak anıta zarar vermeye kalkan şahsiyetsizin hak ettiği cezayı almasının takipçisi olacağımızı buradan duyuruyoruz. Ülkemizin kurucusu, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi şahsiyetine yönelik yapılan bu alçak saldırıyı hangi zihniyetin icra etmeye kalktığını aslında hepimiz biliyoruz. Atatürk’ün kurduğu laik sosyal hukuk devletine düşmanlık güdenlere hayran olanlar, gericisi, yobazı, memleket düşmanı kim varsa onlara sesleniyoruz: ‘’Siz değil Atatürk anıtını yıkmak,  bir çakıl taşını bile sökemeyeceksiniz, söktürmeyeceğiz. İzin vermeyeceğiz. ‘’

Bütün dünyanın hayranlıkla andığı, Türk milletinin kaderini değiştiren, bu toprakları ebediyyen bizlere yurt olarak bırakan Mustafa Kemal Atatürk’e olan kininiz nereden kaynaklanıyor? 57 yıllık ömrünün çoğunu cephede düşmanla savaşarak geçiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk size ne yaptı? Onunla alıp veremediğiniz nedir? Siz sanıyor musunuz ki bu topraklarda Atatürk sevgisi bitecek? Ona uzattığınız her el bizi birbirimize daha çok kenetleyecek ve onun izinden asla ayrılmayacağız. Bu ülke üzerinde oynanan oyunların gayet farkındayız. Bizlerin vazgeçilmez değerlerimizle oynayarak sinir uçlarımıza dokunmaya çalışmanız bizi bölmeyecek, tam tersine daha fazla kenetleyecektir. Atatürk sevgisinde birleşen her bir yurttaşımızın sesi olmak için bugün buradayız. Yarın evlatlarımız burada olacak, yıllar sonra da torunlarımız buradaki yerini alacak ve Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır..

Öte yandan, buradan ülkemizin kurulduğu ilk yıllarında başlattığı ayaklanmayla Türkiye Cumhuriyetini yıkmaya kalkan Seyit Rıza’yı öven ve maalesef şu anda kendisi Atatürk’ün kurduğu partide yöneticilik yapan o zavallıya da bir çift sözümüz var: ‘’Atatürk ve cumhuriyet düşmanlarına bu kadar hayranlık duyuyorsan derhal o koltuktan kalk ve istifa et. Ne senin ne de senin gibilerin, merhum Atatürk’ün kemiklerini sızlatmaya hakkı yoktur!’’

Son olarak biz diyoruz ki; Atatürk bizim kırmızı çizgimizdir ve o çizgiyi geçmeye kalkan olursa karşısında Memleket gençliğini bulacaktır. Bugün hep birlikte yüksek sesle bir kez daha haykırmaktan onur duyuyoruz: Ne mutlu Türküm diyene..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir