AntalyaGündemMagazinPolitika

EMITT FUARI’ NDA ANTALYA DAMGASI

Spread the love

25. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, Emitt 9 Şubat’ ta kapılarını açtı. Yaklaşık 30 ülke, yüzlerce ve işletmenin katıldığı fuarda en büyük ilgiyi Antalya standı gördü.

KÜLTÜREL DEĞERLER ÖNE ÇIKTI

İlk günden binlerce kişinin ziyaret ettiği fuarda belediyeler ağırlığını koydu. Burada turizmin başkenti Antalya Büyükşehir ve ilçeleriyle birlikte bir bütün olarak kültürel, tarihi ve doğal değerlerini tanıttı. Stantlarda yöresel ürünlerle birlikte kültürel değerler öne çıktı. Özellikle Antalya ve ilçe Belediye Başkanları her stantta boy gösterdiler. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ilk olarak Döşemealtı standını ve Belediye Başkanı Turgay Genç’i ziyaret ederek çalışanlarına başarılar diledi.

FUARDA ÜÇLÜ GÖRÜŞME

Daha sonra Başkan Genç, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin ile birlikte üçlü görüşme yaptı. Bu görüşmeden sonra, Başkan Böcek; dünyaca ünlü, coğrafi işaretli Döşemealtı El Halısı tezgahına geldi. Tezgahta halı dokuyan kişinin CHP Döşemealtı Kadın Kolları Başkanı Aycan Özbey ile Başkan Böcek sohbet etti, birlikte halı dokudular. Başkan Böcek, Turgay Genç’in başarılı bir Belediye Başkanı olduğunu ve onun başarısıyla her geçen gün Döşemealtı değer kazandığı bu başarıyı ilmek ilmek adeta halı dokur gibi özenle çalıştığını söyledi.

İMAMOĞLU ZİYARET ETTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Antalya standında Büyükşehir ve ilçe Belediye Başkanlarıyla buluştu. Konu Antalya oldu. Antalya’nın ünlü Hadrianus, Üç Kapılar’ ının önünde sohbet ettiler. Kültür, tarih ve doğal güzelliklerin merkezi olan Döşemealtı; özellikle bu fuarda gizli kalmış kültür varlıklarımızdan Evdir Han’ı seçti. Standı kabartmalı Evdir Han’ ın ünlü kapısı süsledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir