AntalyaGündemMagazin

TİGAD’dan Yeni Şırnak Gazeteciler Cemiyeti’ne kınama

Spread the love

TİGAD’dan Yeni Şırnak Gazeteciler Cemiyeti’ne kınama
İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) Başkanı Okan Geçgel, Şırnak’ta il protokolünün gazetecilerle bir araya geldiği programda yaşanan olay sebebiyle Yeni Şırnak Gazeteciler Cemiyeti’ni kınayan bir mesaj yayınladı. Geçgel, adı geçen cemiyetin temsilcisinin, TİGAD Şırnak İl Temsilcisi ve Şırnak Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Halil Coşkun Azizoğlu’nu il protokolü karşısında “itibarsızlaştırma” girişiminde bulunduğunu belirterek, bu tavrı gazetecilik mesleği adına esefle kınadıklarını söyledi.
“Protokol karşısında gazeteciliği küçük düşüren bir tavır sergilendi”
TİGAD Başkanı Okan Geçgel, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı; “Şırnak Valiliği tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle düzenlenen programda derneğimizin il temsilcisi Halil Coşkun Azizoğlu’na yönelik tatsız bir itibarsızlaştırma girişimde bulunulmuştur. Şırnak Gazeteciler Cemiyet Başkanımız Azizoğlu’nu ve cemiyet üyelerini protokol karşısında zor durumda bırakan bu kişi, Azizoğlu’nun cemiyetle alakası olmadığını belirterek, il protokolü karşısında gazetecilik mesleğini küçük düşüren bir tavır sergilemiştir.”
“Bu şahıs gazetecilerin takdirine bırakıyorum”
TİGAD Başkanı Geçgel, “Bölgede sevilen ve nitelikli gazeteciliği ile tanınan derneğimiz il temsilcisi Halil Coşkun Azizoğlu’na yönelik bu itibarsızlaştırma girişimini derneğimiz ve ildeki diğer gazeteciler adına şiddetle kınıyoruz. Mesleki dayanışma içinde olunması gereken bir dönemde protokol karşısında bu tür yakışıksız girişimlerde bulunmak mesleğimize zarar vermektedir. Gazetecilik adına utanç verici bir tavır sergileyen ve mesleğimizi itibarsızlaştırmaya çalışan bu şahsı değerli gazeteci arkadaşlarımızın takdirine bırakıyoruz. Bu itibarsızlaştırma tavrını gazetecilik mesleği adına esefle kınıyoruz.” sözlerini kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir