AntalyaGündemMagazin

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Antalya’da coşkuyla kutlandı

Spread the love

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Antalya’da coşkuyla kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak bir ulusun kurtuluş mücadelesini başlatmasının 102. Yıl dönümü bütün yurtta olduğu gibi Antalya’da da coşku ve sevinçle kutlandı. İşte 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı’nda Antalya.

ANTALYA’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102’nci yıldönümü, Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, ardından sporcuların gösterileriyle kutlandı.

Antalya’daki kutlama töreni, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlediği törene, İl Müdürü Yavuz Gürhan, şube müdürleri ve sporcular katıldı. Törende konuşan Gürhan, 19 Mayıs’ın, yıllar geçse de tükenmeyecek sevdanın adı, kurtuluşun yemini, Milli Misak’ın sınırı, Cumhuriyet tutkusu, egemenlik türküsü, millet olma bilinci ve var olma savaşı olduğunu söyledi. İl Müdürü Gürhan, konuşmasının ardından milli atletler Özlem Becerek ve Ramil Guliyev ile birlikte anıta çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstikal Marşı’nın okunmasının ardından tören sona erdi.

19 Mayıs

Antalya’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen deniz korteji ve açılan dev Türk bayrakları renkli görüntülere sahne oldu.

Antalya’da pandemi koşullarında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı görkemli bir kutlamayla başladı. Tarihi Kaleiçi’nde başlayan kutlama etkinliklerinde Akdeniz Yelken Kulübü’nden gençler yelkenleri ile Akdeniz’in maviliklerine açıldı. Yelken topluluğuna, bayraklarla süslenmiş jet sikiler, kanolar, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Deniz Polisi botu da eşlik etti. Deniz korteji Kaleiçi’nden başlayıp Konyaaltı Sahili’ne kadar gelirken, su gösterileri de renkli görüntülere sahne oldu. Falezlere ve denize de Akdeniz Üniversitesi öğrencileri tarafından devasa Türk Bayrağı ve Atatürk posteri açıldı. Oluşan muhteşem görüntüyü vatandaşlar ise kıyı şeritlerden  vatandaşlardan büyük ilgi gösterdiler…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir